Hønefoss Optiske | Håndplukkede merkevare briller

Briller

Trenger du briller? Vi i Hønefoss optiske vil hjelpe deg med å finne de perfekte brillene for deg. Briller skal hjelpe ditt syn med å fungere optimalt. Det anbefales å ta en synsundersøkelse før du kjøper nye briller. Selv om du har briller fra før og vet hvilken styrke du trenger. Det er fortsatt lurt å ta en ny synsundersøkelse ettersom synet ditt kan endre seg over tid. 

Det finnes veldig mange forskjellige briller, her bestemmer ditt behov for hvilke type briller du trenger. Vi i Hønefoss optiske har alle typer briller slik at du vil finne de perfekte brillene for deg. 

Progressive briller

Progressive briller er briller med synskorrigerende glass, men er mer avansert enn for eksempel en lesebrille med en styrke. Progressive briller enkelt forklart er briller med glass som har forskjellig styrke i glasset. Slik at brukeren av brillen oftest kun trenger ett par med briller. Glasset har forskjeller ut ifra hvilket syn du har. Toppen av glasset er tilpasset til å se langt, mens mot bunnen av glasset er det mer tilpasset å se nærme. Det finnes veldig mange forskjellige løsninger på progressive briller. Dette er en individuell tilpasning og er kun mulig å få til med informasjon fra en synsundersøkelse.

Lesebriller

Lesebriller er briller som er spesifisert for lesing og fungerer best når du skal lese fra 40-60 cm avstand. Lesebriller er meget utbredt og kan fåes overalt. Ved valg av lesebriller er det viktig å finne et glass som er tilpasset ditt syn. Ved bruk at lesebriller som ikke er tilpasset ditt syn er konsekvensene ofte tretthet eller hodepine etter lesning. 

Databriller

Databriller er nesten det samme som lesebriller, men er spesifisert til å avlaste øynene ved høy skjermbruk. Disse brillene fungerer best på ting som er 1 til 1,5 meter unna og har ofte et lag som beskytter øynene mot blått lys. 

Solbriller

Solbriller beskytter øynene mot sollys. Alle solbriller som blir solgt i Europa er CE sertifisert. Det betyr at de beskytter godt mot ultrafiolette stråler fra solen. Det er dette som skiller billige solbriller fra nett og litt dyrere solbriller som fåes. Solbriller har farget glass som filtrerer ut skadelige UV stråler. Vi i Hønefoss Optiske har et stort utvalg av solbriller. Les mer om vårt utvalg her: 

Sportsbriller/jaktbriller 

Sportsbriller og jaktbriller er spesialdesignet for å brukes under aktivitet. Innfatningen og glasset er ofte laget av et lettere materiale slik at brillene sitter bedre og er mer egnet for bevegelse. Øynene blir også bedre beskyttet mot vind, greiner, insekter og småstein. 

Kjørebriller

Kjørebriller er en god investering om du merker du blir sliten i øynene når du kjører bil. Sterke gatelys og lys fra møtende trafikk gjør at du ofte blir blendet når du kjører på kveldstid. Kjørebriller har oftest et lag som stopper det sterkeste lyset å komme gjennom og har ofte fargeskiftende glass, slik at brillene tilpasser seg lyset når du kjører. 

 

FAQ: 

Hvordan vedlikeholder man briller? 

Briller anbefales å vaskes minst en gang i uken. Den lettest metoden for å vaske brillene er å la lunkent vann fra kranen renne over glassene, eventuelt ta på litt brillerens før man tørker dem skånsomt. 

Hva bør man gjøre om brillene har blitt skjeve? 

Har brillen blitt skjev, anbefales det å ta de med til din optiker for å bøye dem tilbake. De varmer opp metallet før de bøyer den tilbake. Det frarådes å prøve å bøye dem tilbake selv, ettersom innfatningen i verste fall knekke 

Kan briller endre synet? 

Det finnes ingen bevis på at briller endrer synet over tid.